vizioni August 13, 2020

7 gjërat që çdo fëmijë duhet të dëgjojë Çdo fëmijë është një histori e re, një personalitet i ndryshëm, prandaj sigurimi i një udhëzimi të duhur dhe kujdesi është një përgjegjësi e madhe për t’u mbajtur. Prindërit janë modelet e roleve të fëmijëve, prandaj çdo fjalë që thonë prindërit, çdo veprim që ata bëjnë, madje […]

vizioni August 13, 2020

Si ndikon martesa në shëndet Shumë hulumtime janë marrë me ndikimin e martesës në shëndet. Kështu rezultatet e disa hulumtimeve kanë treguar që martesa e palumtur shkakton depresion dhe nivel të lartë të stresit çka ndikon dukshëm në shëndetin fizik. Në këtë hulumtim kanë marrë pjesë 1700 persona të cilat janë martuar në moshën prej […]

vizioni August 13, 2020

Gështenja është i vetmi frut i thatë që përmbanë vitaminë C   Gështenjat-konsumohen qysh në kohën parahistorike në viset e mediteranit dhe Azisë,në fillim janë kultivuar në Kinë. Janë të njohura qindra lloje të gështenjave.Dallohen prej frutave tjera sepse përmbajnë pak acide yndyrore dhe shumë amidon.Kanë strukturë të veçantë dhe shije të ëmbël të butë. […]

vizioni August 13, 2020

Gjelbërimi ndikon pozitivisht në shëndet Madje edhe parqet e vogla të vendosura në mes të qyteteve ndikojnë në zvogëlimin e rrezikut për sëmundjet e zemrës dhe sulmeve në tru, pohojnë shkencëtarët skocezë. Rezultatet e botuara në revistën “The Lancet” sugjerojnë se parqet e sipërfaqet me gjelbërim ndikojnë në zvogëlimin e stresit te personat të cilët […]

vizioni August 13, 2020

Katër pijet më të shëndetshme që duhet të pini çdo ditë për zemrën Sëmundjet e zemrës janë nga sëmundjet më të përhapura në vendin tonë. Në Shqipëri, rreth 9000 njerëz vdesin çdo vit për shkak të sëmundjeve që kanë lidhje me zemrën, sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik. Kafeja-750×500 Sëmundjet kardiovaskulare janë shkaktare […]