vizioni October 19, 2021

Kur flasim për limonin,mendojnmë menjeherë për ujin e limonit dhe përfitimet e ndryshme shëndetësore të tij.Sidoqoftë,përfitmet e limonin nuk ndalen me konsumimin e tij thjeshtë,era e tij mund të ketë efekte pozitive në trupin e njeriut dhe mjedisin përrreeth tij.

Efektet e erës së limonit në trupin e njeriut

Për të përmirësuar jetën tuaj, prisni 3 limonë dhe vendosini anash shtratit. Lërini atje gjatë gjithë natës. Përsëriteni diçka të tillë çdo ditë. Ja çfarë përfitimesh do të merrni:

Thithja e thjeshtë e erës së një limoni lejon trupin të shijojë përfitimet e tij të dobishme homeopatike.Disa prej tyre përfshijnë ulje të ankthit,ulje të stresit,ndenjën e qetësisë së përgjithshme dhe rritjen e gatishmërisë.

Sipas një studimi,era e limoni mund të stimulojë prodhimin e serotoninës,të quajtur hormoni i lumturisë i cili kështu mund të promovijë një natë paqësore të gjumit.

Aroma e limonit,do t’iu ndihmojë të merrni frymë më mirë. Limoni trajton të ftohtin dhe astmën. Edhe mendja juaj do të ndjehet më e freskët dhe më mirë.

Edhe një nga përfitmet është t’i mbani milingonat larg shtratit tuaj dhe dhomës ku vendosni feta limoni.Gjithashtu.thjesht fërkoni fetat e limonit të prerë,afër ose rrethe enëve,aroma e fort e limoni do të prishë rrugën e milingonave të cilët do të shmangin plotësisht këtë zonë.

E njejta gjë vlen edhe për mushkonjat,të cilat mund të largohen nga aroma e limonit.Kjo metodë mund të jetë më efektive duke shtuar karafil.

Nëse do të keni limon në dhomën tuaj të gjumit do të zgjoheni duke u ndier të freskët, gjë që ndodh rrallë në ditët e sotme. Në këtë mënyrë do të jeni plot me energji përgjatë gjithë ditës.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*