vizioni July 3, 2020

Ja se si të shpëtoni nga dhimbja kokes

Më shumë se një herë ne mund të prekemi nga dhimbje koke të rënda ose migrenë të shkaktuar nga stresi, dhe një faktor tjetër mund të jetë dhe keq ushqyerja.

Fal teknikës së akupresionit, mund të hiqni dhimbjen e migrenës dhe qafës në një kohë të shkurtër. Metoda antike e akupresurës, e shpikur nga mjekët e Lindjes së Lashtë, do të bëjë mirë. Gjëja kryesore këtu është për të kryer masazh saktë dhe në pikat e duhura që lidhen me kokën.

Do të flasim për përfitimet e akupresionit për të lehtësuar dhimbjen e kokës. Ju do të eleminoni dhimbjen në vetëm 5 minuta pa ilaçe. Teknika e vetëmasazhit dhe efektet pozitive të akupresurës njihen shkencërisht. Si praktikohet akupresura? Vetëm duhet të gjeni një pikë për një pozicion ku ndiheni rehat dhe të relaksuar. Ja disa nga fushat kryesore për masazh dhe i japim fund dhimbjes së kokës menjëherë.

Këtu janë 6 pikat kryesore për të lehtësuar dhimbjet e kokës

1. Pikat e He Gu ose lugina e mbyllur (GI4)

Këto pika simetrike gjenden në pjesën e prapme të dorës, në zgavrën midis gishtit të madh dhe gishtit tregues. Nëse ju bëni pak presion në këtë zonë, kjo do të lehtësojë dhimbjen e kokës, dhimbjen e dhëmbit, dhimbjen e shpinës dhe disa tensione në muskujt e qafës.

2.Pika e Shuai Gu

Këto pika janë të vendosura 2-3 cm nga fillimi i vijës së flokëve sipër veshit. Nëse ju bëni presion në këtë zonë, lehtëson migrenën.

3.Pika Tian Zhu ose portat e parajsës (V10)

Këto pika mund t’i gjeni në pjesën e pasme të kokës, në mes, midis veshëve dhe fillimit të shtyllës kurrizore. Për të lehtësuar bllokimin e hundës, lodhjen e syve, dhimbjen e veshit, dhimbjen e kokës, dhimbjen e kokës në qafë dhe migrainen, bëni këtë masazh.

3.Pika Tian Zhu ose portat e parajsës (V10)

Këto pika mund t’i gjeni në pjesën e pasme të kokës, në mes, midis veshëve dhe fillimit të shtyllës kurrizore. Për të lehtësuar bllokimin e hundës, lodhjen e syve, dhimbjen e veshit, dhimbjen e kokës, dhimbjen e kokës në qafë dhe migrainen, bëni këtë masazh.

4.Pika Yingxiang ose aroma e mirëseardhjes (GI20)

Kjo pikë ndodhet ngjitur me dy krahët e hundës. Masazhimi i kësaj pike rekomandohet për teshtitje, kongjestion dhe hundë, humbje të erës, sy të kuq dhe polipet e hundës.

5.Pika Zan Zhu ose mbledhja e bambusë (V2):

Kjo pikë është e vendosur midis dy skajeve të brendshme të vetullave. Masazh në këtë pikë për të zvogëluar dhimbjen dhe kruajtjen e syve, sinusitin, marramendjen, dhimbjen e kokës në pjesën e përparme.

Pika Yintang ose pallati i shpirtit (VG24.5)

Kjo pikë është e vendosur në mes të vetullave, është për këtë arsye që ajo emërohet syri i tretë. Masazhimi i kësaj pike mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjes së kokës, marramendjes, dhimbjes së dhëmbit, uljen e stresit, sinusitit.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*