vizioni April 28, 2020

Fëmijët si të fillojnë shkollimin mënyra e të ushqyerit u ndrrohet menjëherë.Shujtave kryesore ditore menjëherë u ndërtohet koha e marrjes së tyre,prandaj është shume me rëndësi për fëmijët t’ju sigurohet një zemër e pasur me përbërësit ushqyes.Këto mes shujta konsumohen gjatë pushimit në mes orëve mesimore.Ky ushqim duhet t’u ndihmojë fëmijëve  për funksionimin e trurit dhe sistemin nervor.

Këto mes shujta duhet të jenë të pasura me hekur,kalcium dhe përbërësit më të rëndësishëm që ndikojnë në zhvillimin e fëmijës,këto ushqime mund të marrësh një bukë integrale me djathë për lyerje, pak gjalpë fshati, mund të vendosesh pak kokrra ulliri që u ke hequr pjesën e bërthamës, mund të vendosësh një fletë sallatë jeshile, një rukola. Nuk janë të shtrenjta, mund të vendosesh një copë veze që e ke zier një natë përpara dhe një pjesë djathë dhe i ke të gjitha brenda, apo edhe një pjesë avokado për gjithë ata që kanë mundësi, mund të spërkasim me fara kungulli apo liri të cilat një natë përpara janë lënë në ujë cilado kategori që i pëlqen fëmijës tënd.Burimet më të mira ushqimore per hekur janë:pemët,pemët e thata,farat e lulediellit,arrat.

Mëngjesi është shujta më e rëndësishme e ditës e cila ndikon për koncetrim më të mirë në shkollë.Gjithashtu mëngjesi ndikon në mirëmbajtjen dhe përmirësimin e masës trupore.

Ështê konstatuar së fëmijët që e kalojne mëngjesin ju rrëzikohe masa trupore,sepse me marrjen e ushqimit me vonesë kur ka uri të madhe ai do të marrë kalori të tepruara.Mëngjesi duhet të jetë i pasur me drithëra.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*