vizioni April 28, 2020

Si funksionin trupi gjatë ditës

Një darkë të shijshme asnjëherë mos e rezervoni në restorant në orët e vona,sepse asgjë nuk do të përfitoni,sepse asgjë nuk do të përfitoni nga ngritja e peshave në mëngjes,sado që të mundoheni.

Koha më e mirë për mësim-memorja në top formë është në mëngjes.Mirëpo,gjithçka që kemi mësuar gjatë kësaj kohe,duhet ta përseritni pas dreke nëse dëshironi t’i kujtoni edhe pas një jave.Koha për ushtrime-ushtrimet duhet rezervohen pasdite,sepse asgjë nuk do të përfitoni nga ngritja e peshave në mëngjes,sado që të mundoheni.

Dreka e shijshme-asnjëherë mos hani darkën në orët e vona,sepse shqisat e shijës dhe nuhatjes funksionojnë më së miri në orës 17:00 dhe 19:00.Gëzuar-duhet t’i shmangni veseve që në orët e vona të zbrasni frigoriferin,sepse lukthi natën puno më pak.

Gjumi-lodhemi në mes orëve 13:00-14:00 “minipauzat”natyrore të organizmit janë rreth 09:00 dhe 15:00.Nuk është e çuditshme kur flini në autobus gjatë kthimit nga puna.

Pastrimi i dhëmbëve-gjatë ditës gjendrrat e brendshme në gojë tajojnë tretje alkaline e cila shk.akton bakteriet.Mirëpo,ajo nuk prodhohet në mesnatë dhe rreth orës 06:00.Për këtë,mos harroni të pastroni dhëmbët para se të flini.Koha është për të fjetur këshillohet të shkohet në krevat para mesnatës.pasi qelizat e lëkurës regjenerohen në mes orës 23.00 dhe 11:00 (vetëm në gjumë).Ndërsa thonjtë dhe flokët rriten më shpejt në mes orës 16:00 dhe 18:00.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*