Month: April 2020

vizioni April 30, 2020

Sipas rezultateve të një studimi shkencor 40-vjeçar, marrja në mënyrë të rregullt e pushimeve mund të zgjasë jetëgjatësinë tuaj. Meshkujt që morën tre javë ose më pak pushime kishin 37% më shumë probabilitet për të vdekur se ata që kishin marrë më shumë se tre javë pushim. Dështimi për t’iu larguar stresit të përditshëm të […]

vizioni April 30, 2020

Përmbajtja e materialit që kërmilli i detit prodhon për të mbrojtur vezët e tij mund të parandalojë kancerin e zorrës së trashë te njerëzit, thonë studiuesit në Universitetin Flinders të Australisë, Universitetin e Kryqit Jugor dhe Universitetin Monash. Në një studim të botuar në ”Nature Science Reports”, studiuesit përshkruajnë se si ekspozuan ekstrakte të kësaj […]

vizioni April 29, 2020

Nëse dëshironi të konsumoni ushqim të mirë dhe nuk ju pëlqen ideja e marrjes së ilaçeve për të ulur rrezikun e krizave të zemrës.Ushqimet,duke filluar nga vera tek peshku,nga frutat tek perimet kanë treguar se ulin rrezikun e sëmundjeve. 1. Ushqimi i shëndetshëm, i cili llogaritet dhe vlerësohet në bazë të marrjes së ushqimeve të […]

vizioni April 29, 2020

Për vlerat ushqyese dhe shëruese të mjaltit janë shëruar libra të tërë.Një proverb popullor Amerikan thotë:”Dikujt duhet ti besojmë-pse mos ti besojmë bletës”.Si ilaq mjalti përmendet në Kuran.Bibël dhe libra tjerë të shenjtë.Mjalti mund ti kompenzoj të gjitha mungesat që paraqiten në ushqimin tonë të përditshëm. Mjekët që e njohin rëndësinë e mjaltit zakonisht preferojnë […]

vizioni April 28, 2020

Eshtë diçka që ia vlen të pritet. Dashuria është emocion që duhet të përjetohet krejtësisht.Por frekuencat e personave e gabuar është mënyra më sigurt për të qenë të pakënaqur.Ndonjëherë përbërësit janë për t’ju bërë të mendoni se keni përmbushur dashurinë e jetës tuaj,por përfundoni duket kuptuar që ky person nuk po ju sjellë asgjë të […]

vizioni April 28, 2020

Plakja është proces normal për këtë arsye duhet ndërrohen mënyrat e të ushqyerit.Në këtë moshë vjen deri te disa ndryshime,shqisa e nuhatjes dhe shqisa e shijimit dobësohen,gjithashtu paraqitet munges e etjes.   Ekzistojnë disa të dhëna për mos ushqyerin e mirë gjatë gjithë jetës e sidomos në këtë moshë.Mos ushqyeshmëria e pa balancuar gjatë jetës […]

vizioni April 28, 2020

Fëmijët si të fillojnë shkollimin mënyra e të ushqyerit u ndrrohet menjëherë.Shujtave kryesore ditore menjëherë u ndërtohet koha e marrjes së tyre,prandaj është shume me rëndësi për fëmijët t’ju sigurohet një zemër e pasur me përbërësit ushqyes.Këto mes shujta konsumohen gjatë pushimit në mes orëve mesimore.Ky ushqim duhet t’u ndihmojë fëmijëve  për funksionimin e trurit […]

vizioni April 28, 2020

Si funksionin trupi gjatë ditës Një darkë të shijshme asnjëherë mos e rezervoni në restorant në orët e vona,sepse asgjë nuk do të përfitoni,sepse asgjë nuk do të përfitoni nga ngritja e peshave në mëngjes,sado që të mundoheni. Koha më e mirë për mësim-memorja në top formë është në mëngjes.Mirëpo,gjithçka që kemi mësuar gjatë kësaj […]